top of page

Acerca de

PLANTAVERDE-36.jpg

 Nature connecting day
 

Helende Plant workshop

Duurzaam, milieu vriendelijk, natuurlijke ingrediënten en vers geplukte geneeskrachtige planten, dat is wat ons hart dichterbij de natuur brengt! 
Voeding heeft een bepaalde werking op ons lichaam en op onze geest. De juiste natuurvoeding wekt fijne emoties op en geeft ons energie. Dit geld ook voor alle natuurlijke helende stoffen die we in het dagelijks leven gebruiken, zoals: zeep, gezichtscrème, douchegel, deodorant, afwasmiddel, wasmiddel, EHBO-middeltjes tegen hoest, insectenbeten, wondjes, hoofdpijn en ga zo maar door.
Alle stoffen die in deze producten verwerkt worden komen via onze huid bij ons binnen en hebben zo invloed op ons welzijn. 

Uit liefde en passie hebben wij, Lisa Blommers (natuurvoeding adviseur en kok) en Valentine Schuitema (Natuurgeneeskundige) deze workshop opgezet. Wij vinden het dan ook fantastisch om meer te weten over het gebruik en het wildplukken van helende planten in het dagelijks leven. Zonder het gebruik van chemicaliën en echt 100% natuur(lijk). Willemijn Bessem zal haar huis openstellen, o.a. bekend als medium, heeft ook enorm veel liefde, kennis en passie voor de natuur. 

Alle geneeskrachtige kruiden, planten en bomen hebben ook een symbolisch inzicht, ze brengen spirituele kwaliteiten met zich mee die ons helpen om dichterbij onze natuur de komen.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de Helende Plant workshop zetten wij elke editie 3 a 4 planten, kruiden of bomen centraal. Om volledig te verbinden met de natuur zullen wij ook een Forrest Bathing doen, ook wel bosbad genoemd. Forrest bathing zorgt voor ontspanning, helpt om uit-je-hoofd te komen en versterkt immuunsysteem. Je leert je zintuigen volledig open te stellen om de wonderen van de natuur nog beter te ervaren en om zo in het moment te zijn. Door te vertragen en te concentreren op wat er om je heen is, leer je contact te maken met jou innerlijke wijsheid, je intuïtie, jouw ware natuur. 
Met een wandeling in de duinen laten wij je vervolgens kennismaken met een aantal geneeskrachtige kruiden en planten. De bossen en duinen in Scheveningen bieden de perfecte plek om deze te vinden! 

Hoe herken je de plant, de boom of het kruid? Wanneer en hoe oogst je ze? Wat zijn eventuele gevaren? Wat is de geneeskracht ervan? Wat is het spirituele of symbolische inzicht? Hoe gebruik je ze en wat kun je ervan maken? 

Een aantal helende planten zullen we met toestemming van de natuur plukken om deze vervolgens na de wandeling bij Willemijn Bessem thuis te verwerken. Samen gaan we dan 2 recepten maken. Onder begeleiding van Lisa zullen we  met wild geplukte planten een vegetarische & biologische lunch maken. Valentine zal samen met jullie een huid, haar of huis product maken met van de helende geplukte kruiden. Denk bijvoorbeeld aan huid olie, zalf, pesto, thee of een gezonde sapje. En ook Willemijn zal als gastvrouw haar kennis delen over helende planten en haar prachtige tuintje.

Data Nature Connecting - Helende Plant workshop
Dinsdag 17 april - 09.30 - 13.30  (duur 4 uur) 
​Inloop 09.30
Aanvang 9.45
Einde 13.30

Meenemen
notitie boekje & pen

Locatie
Dordtsestraat 17 Den Haag. Gratis parkeren tot 13:00 uur.  

Bijdrage
Plant Medicine workshop € 40,- of donatie.

Aanmelden
Heb je vragen of wil je je aanmelden voor de workshop stuur ons even een berichtje.
​Telefoon: 06-57943688
E-mail: lisablommers@hotmail.comPluk bewust​
Eetbare natuur is in de eerste plaats de voorraadschuur van de dieren. Ook het voortbestaan van de plant zelf is iets om rekening mee te houden. Als alle bloemen worden weggeplukt, heb je geen stuifmeel en stampers meer en kan hij zich niet meer voortplanten. En als je bloemen plukt en mee naar huis neemt, kunnen andere mensen er niet meer van genieten. 
* Pluk nooit meer dan  1/3 en laat genoeg over voor de dieren, de plant zelf en andere mensen.
* Weet wat je plukt, er zijn giftige planten, dus bij twijfel nooit doen!
* Verstoor de omgeving niet, ga met respect met de natuur om en vraag de plant 'toestemming' alvorens te plukken.

bottom of page