top of page

Acerca de

PLANTAVERDE-03.jpg

Natuurvoedingvisie

We worden in onze consumptiemaatschappij overspoeld met geraffineerde, bewerkte en onnatuurlijke producten. Dit heeft zeker een heel negatief effect op ons lichaam. 

Voeding heeft invloed op je energie, je stemming en levenskracht. Vaak is een ziekte het gevolg van slechte voeding. Als je jouw hele levensstijl gezonder wil maken, is voeding de basis om mee te beginnen. Alles staat met elkaar in verbinding. Ik ben er van overtuigd dat onze samenleving teveel gericht is op symptoom- en ziektebestrijding. De nadruk zou veel meer moeten liggen op het voorkomen hiervan, vind ik. Gezonde voeding geeft daar natuurlijk geen garanties voor, maar het draagt er wel sterk aan bij. 

In de natuurvoeding staan vijf elementen centraal: 

- Puur: onbewerkt, ongeraffineerd en zonder toevoegingen 

- Vers: seizoensgebonden en lokale producten 

- Eerlijk: respect voor aarde, plant, boer en dier 

- Gevarieerd: zorgen dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt die je nodig hebt en geen eenzijdige belasting krijgt. 

- Biologisch: Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn

Er komt natuurlijk nog veel meer bij kijken. Belangrijk is dat de visie van de natuurvoeding geen enkele voedingscategorie uitsluit. Eigenlijk eet je van elke categorie de meest gezonde versie. Op deze manier krijg je ook alle nodige voedingsstoffen binnen. Elk voedingspatroon is persoonlijk aan te passen. Het kan zijn dat je lichaam bepaalde voedingsstoffen niet goed verdraagt. Elk lichaam is natuurlijk anders. 

 

Welke onderwerpen bespreken we ? 

Meestal is dat natuurlijk afhankelijk van jouw vraagstelling en wat je wilt bereiken. We kijken onder andere naar de volgende onderwerpen: 

- Jouw eetdagboek (eetpatroon) 

- Eventuele lichamelijke klachten 

- Pure, verse, gevarieerde en biologische voeding 

- De voedingspiramide - hoeveelheden en voedingscategorieën 

- Adviezen voor een gezonde lifestyle en levenskracht 
-Voedselbereiding en recepten volgens de natuurvoeding

bottom of page